KIXX geeft Vlaamse wielerklassieker een nieuw elan

KIXX stond in voor de rebranding van de wielerwedstrijd Dwars door Vlaanderen. De klassieker is meer dan 75 jaar oud en dus werd het tijd om ook visueel een nieuw elan te geven aan Dwars door Vlaanderen.

Sport is emotie en passie. Maar vandaag vragen professionele sportwedstrijden ook om een uitgekiende marketingaanpak. Daarom contacteerde het organiserend comité van Dwars door Vlaanderen een tijd geleden KIXX met de vraag om de wielerklassieker een nieuw grafisch elan te geven.

Een agentschap met een echt sporthart

KIXX kent de sportwereld door en door en is een agentschap met een echt sporthart. Mark Caelenberghe: “We werken mee aan het gespecialiseerde magazine Grinta! en voerden eerder al opdrachten uit voor het Centrum Ronde van Vlaanderen en naar aanleiding van het WK Wielrennen in Brugge. Vorig jaar stonden we ook in voor de geslaagde rebranding van het BK Wielrennen, dat plaatsvond in Waregem. Het is trouwens daar dat we in contact zijn gekomen met de organisatoren van Dwars door Vlaanderen.”

Als strategisch marketing- en communicatiebureau voerde KIXX eerst een grondige studie uit naar de eigenheid van de wielerklassieker en zijn specifieke karakteristieken. Dat leidde tot een nieuw logo voor Dwars door Vlaanderen met zowel geografische verwijzingen (de hippodroom) als een typografisch speels element, een knipoog naar de hellingen tijdens de koers. Dit alles werd verwerkt in een strak en herkenbaar visueel concept.

“Als onderdeel van de Flanders Classics vormt Dwars door Vlaanderen een vaste waarde in de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen. Dat is echt wielrennen op het allerhoogste niveau. Met het nieuwe logo zorgen we dat ook het imago van deze klassieker daarbij aansluit”, besluit Mark Caelenberghe.

Herbekijk de persconferentie van Dwars Door Vlaanderen.

Let's talk

Heb jij een uitdaging voor ons team van experten? Kom langs voor een vrijblijvend gesprek in onze gloednieuwe headquarters! Stuur een mailtje naar letstalk@kixx-concept.be

Benieuwd naar meer?

Laat van je horen!