KIXX bestaat 15 jaar: het was leuk en het wordt nòg leuker!

Soms zijn er gelegenheden die net dat tikkeltje extra aandacht verdienen. Iets waarvan je denkt ‘daar mogen we absoluut even bij stilstaan’. Ze komen niet te vaak, die gelegenheden, en we zijn bij KIXX niet van het stilstaande type, maar onze 15e verjaardag, daar besteden we met plezier wat (lees)tijd en energie aan.

De start: 2008

Iets wordt pas speciaal als het uitzonderlijk blijft. Elk jaar je verjaardag vieren, dat wordt een mens op den duur gewoon en dan dreigt het één lange optelsom te worden. Nee, het is beter te pieken. Je moment te kiezen en er dan echt voor te gaan. All-in, all-out! 

Die zinnen zouden zich zomaar in het hoofd van Mark Caelenberghe kunnen afspelen, ergens in de eerste weken van 2008. De denkfase, voorafgaand aan de oprichting van een eigen onderneming, is altijd spannend. Een moment van twijfel, maar ook van keuzes maken en van durven. Gaan! Of toch nog even wachten? Als werknemer ben je toch net iets beter beschermd, je hebt een gezin, een huis en leningen … Nee, komaan, gaan! 

‘Shit…’ Zes maanden na de oprichting van KIXX, na het gaan en het komaan, ligt de wereld op zijn gat. Spreekwoordelijk, maar de economische crisis is behoorlijk ongezien en sleurt als een tsunami een pak bedrijven en budgetten mee. De twijfel, die net wat aan het wegebben was, maakt plaats voor vertwijfeling. Om daarna weer te veranderen in vastberadenheid. ‘Moeilijk gaat ook.’

Flashforward naar 2015

KIXX staat rechtop, is gegroeid en kan tegen een stootje. Op de radio zingt Wim Decraene ‘Van hieraf moet je gaan’ maar hij heeft het over Tim en niet over KIXX. Jazeker, het geïmproviseerde bureau in de woonkamer is ingeruild voor een kantoor in Beveren-Roeselare en ook dat lijkt stilaan aan de krappe kant omdat er steeds meer medewerkers bijkomen maar toch … Waar gaat iets naartoe als je het loslaat? ‘Nee, toch even een blaadje papier pakken en vijf minuten nadenken.’ 

‘Zou het? Kan het? Mag het? Nog eens?’ Het zijn ambitieuze gedachten die vorm krijgen op het blaadje papier. Verdubbelen. En dan nog eens verdubbelen. Het lukt. Eén keer. En dan nog eens. Het is de weg naar volwassenheid. De weg die naar het kantoor in Loppem leidt, naar dertig medewerkers en naar (een) extra verdieping. Naar overnames en nieuwe plannen. Naar Think2Act ook, het investeringsfonds dat vanaf 2023 ruimte schept om de groeiplannen nog een keer aan te scherpen. Het was al leuk en het ziet er naar uit dat het nog een pak leuker wordt. 

Maar, eerst is het feest. Soms moet je zo’n verjaardag toch eens vieren. Even stilstaan, terugblikken en meteen ook vooruitkijken. Vijftien jaar is een jubileum. In huwelijksjaren levert het kristal op, bij KIXX houden we het op een krantkatern, dit blogbericht en af en toe eens klinken. We zijn blij met wat al is geweest, maar we zijn er nog niet. We willen blijven groeien, zoals we onze klanten ook helpen groeien. 

Op naar nog eens 15 jaar! 

Benieuwd naar meer?

Laat van je horen!