Instagram lanceert Threads

Alweer een nieuw sociaal medium, help! Het lijkt alsof we net wegwijs zijn geraakt uit de TikTok- en BeReal-hype, en nu staat ons alweer een nieuw platform te wachten. Geen stress, wij loodsen je alvast door dit nieuwtje heen. Dit moet je weten over Threads, de nieuwe app van Instagram.

Inspelen op conversatie

We kennen Instagram als een visueel kanaal: foto’s, reels en stories vliegen ons links en rechts om de oren. Met de introductie van Threads wil Instagram ook inzetten op tekst en conversatie. Denk aan Twitter, waarop actuele topics worden gepost en waarop je kan reageren, liken en delen. 

Hoe werkt Threads?

Zoals je net kon lezen, zal Threads inspelen op conversatie. Je zal berichten kunnen plaatsen van 500 karakters en die ook kunnen aanvullen met foto’s, links en video’s tot 5 minuten lang. Het wordt een plek waarop je je ideeën en interesses deelt met je vrienden, volgers en andere creators.

Deze video geeft je een inkijk in de app.

Handig weetje: je kan Threads gebruiken met je bestaande Instagram-login. Je hoeft dus geen apart account aan te maken. 

De connectie tussen beide apps maakt de introductie tot Threads heel hapklaar. Je kan dezelfde mensen volgen én content vanop Threads delen in jouw Instagram-stories. 

Adverteren via Threads

Voorlopig is Threads nog een advertentievrije app. Meta (het moederbedrijf van Instagram, Facebook …) kiest ervoor om het platform snel te laten groeien en daar past betalende content nog niet in. Vijf dagen na de lancering van de app mocht Threads al rekenen op 100 miljoen gebruikers … van een snelle groei gesproken. In de toekomst is het zeer waarschijnlijk dat Threads met advertenties zal werken. 

Threads in België nog niet beschikbaar

Momenteel is het voor België, en specifiek Europa, nog even wachten op de komst van dit sociale medium. Ondertussen kunnen we wel al meekijken via threads.net wanneer buitenlandse merken, bedrijven en creators iets posten. We kunnen hun content zien (vaak door een repost op hun Instagram stories), maar er nog niet mee in interactie gaan. 

Merken en bekende personen die Threads momenteel wél al kunnen gebruiken, houden het voorlopig luchtig en kiezen voor een humoristische insteek. 

Hoe gebruik ik Threads in de toekomst?

Wanneer een nieuw platform zijn intrede doet, is het geen overbodige luxe om na te denken wat dat voor jouw bedrijf of merk kan betekenen. Een app waar positieve conversatie voorop staat, kan zeker interessant zijn. Zit jouw doelgroep in de toekomst mogelijk op Threads? Heb je relevante bijdragen  die op dit platform gepost kunnen worden?