15 jaar KIXX

 5 anciens aan het woord 

Joeri, Bianca, Jorben, Nicolas en Natalie … onze 5 anciens. Ze blijven al ettelijke jaren plakken bij KIXX en kennen de organisatie als geen ander. We vroegen hen naar hun meest memorabele momenten tussen hun eerste werkdag en vandaag. Wat wij vooral onthouden? KIXX heeft legendarische teambuildings!

Joeri Minnekeer: senior webdeveloper, DPO en COO

Met zeven jaar dienst op de teller en drie functies op zijn naam, heeft Joeri de titel van ‘ancien bij KIXX’ dubbel en dik verdiend. Hij was erbij vanaf de start in Roeselare, maakte de fameuze verhuis mee richting Loppem - vermeldden we al een feestje in de kelder? - en zag het team groeien van vijf naar 30+ medewerkers. 

 

Mooiste herinnering?

Joeri opent bijna letterlijk zijn harde schijf wanneer we hem vragen om die zeven jaar in een gesprek van vijf minuten te omvatten. Na enkele seconden krijgen we al antwoord: de teambuildings! “Die zijn altijd op hun eigen manier heel tof. De leukste teambuilding voor mij was die naar Lapland. Jorben (content marketeer) zat achteraan op mijn sneeuwscooter, het was avond en de sneeuw lag in hoopjes. Onze helmen botsten constant tegen elkaar wat voor hilarische momenten zorgden. Ook onze bijna-crash is eentje om niet te vergeten.” 

Bianca Panesi - HR en finance manager

Bianca startte in 2017 als office manager - een functie die binnen het bedrijf toen eigenlijk niet bestond. Ze moest meer structuur brengen na de verhuis van Roeselare naar Loppem. Opdracht volbracht! In 2020 ruilde ze haar ‘onbestaande’ functie om naar een échte titel: HR en finance manager. 

 

Mooiste herinnering?

Gebroken vingers, doorweekt door een plas water, geprankt op haar allereerste werkdag (daar bestaan beelden van!), de boot gemist, de verkeerde taxi genomen … heerlijke herinneringen aan ondertussen zes jaar dienst. “Saai is het hier nooit, we hebben hier al veel gelachen en veel meegemaakt. Ik heb ontzettend veel leuke herinneringen aan KIXX.” 

Jorben Isembaert: content marketeer, creatief strateeg en storyteller

Kunnen we ‘moppentapper’ ook aan dat lijstje toevoegen? Jorben startte acht jaar geleden als socialmediamanager bij KIXX. Ondertussen draait hij al bijna even lang mee als de herhalingen van F.C. De Kampioenen en mag hij zichzelf Head of Growth noemen van de unit Content. 

 

Mooiste herinnering?

“KIXX staat voor het team en vice versa. De team-uitstappen naar Lissabon, Amsterdam, Lapland en Reims waren goed, die naar Boedapest legendarisch. Misverstanden bij de vleet, een schietclub die een parenclub bleek te zijn, verdwalen dat het een lieve lust was, een karikatuur van een gids … Ik ben er nog altijd van overtuigd dat we in een Hongaars verborgen camera-programma figureerden.” 

Nicolas Buysschaert: founder Digital KIXX

Al één derde van het KIXX-bestaan draagt Nicolas bij aan het digitale marketingluik van de organisatie. Een onderdeel dat niet meer weg te denken is uit de huidige reclamewereld. Hij startte als digital marketing-consultant en richtte in 2019 samen met Mark Digital KIXX op. 

 

Mooiste herinnering?

“De reis naar Lapland was er eentje om nooit meer te vergeten. Er is toen veel gelachen en elke ervaring was bijzonder. Plots bleek iedereen ‘Zweuds te preuten eup de vleugeur’ en hebben we 101 woorden en citaten gebruikt die tot vandaag blijven hangen. Gewoon eens “pèèchn” roepen en iedereen die er toen bij was, zit meteen weer op de sneeuwscooter en krijgt zin om te ijsvissen.”

Natalie Moutton: Head of Growth van business unit branding

Ooit waren ze met zes, nu staan er al zes dienstjaren op de teller en zijn er 25 collega’s bijgekomen. Natalie, grafisch vormgever die zichzelf als ‘grafisch generalist’ omschrijft én trotse dog mom van kantoorhond Mokka, deelt als laatste ancien haar mooiste KIXX-herinnering. 

 

Mooiste herinnering?

“Toen ik als grafisch vormgever bij KIXX binnenkwam, maakte ik logo’s, dacht na over branding, stond in voor webdesign, print, digital … Veel mooie projecten en realisaties, al koppel ik mijn beste herinnering wel aan een huilmoment. Huilen van het lachen weliswaar, toen alles wat enigszins kon foutlopen effectief fout liep tijdens onze teambuilding in Boedapest. Met als absoluut hoogtepunt onze boot waarop we zouden dineren, zien wegvaren. De boot gemist, noemen ze dat dan!

Benieuwd naar meer?

Laat van je horen!