Brecht Kets en Mike Ptacek

CEO en CCO

Brecht Kets en Mike Ptacek

Gedaan met de kurkdroge halve opleidingsdagen in stoffige en zuurstofarme lokalen. Geen passieve powerpoints meer, wel 4 x meer snelheid, 30% verbetering en 1000 x meer fun. Play It staat klaar om alle opleidingsuitdagingen van antwoord te dienen. In de Play It-catalogus vind je kant-en-klare corporate learning games in meer dan 20 talen. Opleidingen op maat kunnen uiteraard ook, om het nóg persoonlijker en efficiënter te maken!

"Er is zoveel werk verzet op korte termijn. Dit hadden we nooit alleen klaargespeeld. Hetzij in 3 jaar tijd met veel vallen en opstaan. "

De opdracht

De aanleiding om met KIXX samen te werken, was heel eenvoudig. We wilden verder groeien, ons team verdubbelen en onze markt uitbreiden naar Europa in een eerste fase. Dat vroeg extra branding, marketing en communicatie. Daar botsten we op onze limieten en beseften we dat er nog veel te leren was. Tijd en energie die we inhouse niet hadden. Het sprak voor zich om dit omvangrijke takenpakket uit te besteden aan bekwame mensen met de juiste knowhow en expertise.

De klant aan het woord

KIXX kwam als geroepen. Enerzijds om op hoger niveau mee te denken en anderzijds om het marketingluik volledig te organiseren, te realiseren en te optimaliseren. “Als start-up gingen onze ideeën alle kanten op. We wilden al lopen nog voor we konden stappen. Het team van KIXX stond verstandig op de rem en zoomde uit met een strategische denkoefening. Alles werd in vraag gesteld. Hoe profileren we ons vandaag? Waar willen we naartoe? Hoe zien potentiële klanten ons? Hoe willen we dat beeld aanpassen of net aanscherpen? Alle partijen werden betrokken bij het proces, geen enkel taboe werd uit de weg gegaan. Dat bracht ons heel wat waardevolle inzichten. Het zat wel degelijk in de benaming en verwoording. Onze bedrijfsnaam veranderden we van het niche Play It Safe naar het overkoepelende Play It. Daarnaast presenteerden we voortaan geen producten en diensten meer, maar een set van oplossingen. Dankzij KIXX durfden we bijsturen, belangrijke knopen doorhakken en groeikansen omzetten in weloverwogen daden.

Bekijk het resultaat van deze samenwerking
Bram Misseeuw Next up: Bram Misseeuw Zaakvoerder