Frederik Backelandt

Hoofdredacteur Grinta! / Cycling

Frederik Backelandt

Cycling, het magazine voor wie gek is van de koers, kreeg een volledige make-over! Daarvoor rekende Grinta! Publicaties op KIXX. Met veel enthousiasme gingen we deze uitdaging aan! We gaven het logo en het magazine een frissere en jongere look om zo een breder leespubliek te bereiken.

"Een magazine dat er ‘boenk’ op is. Met een look & feel die er mag zijn. Dit is het product dat ik wou. Voortreffelijk uitgevoerd door het team van KIXX/Kliek. "

De opdracht

Een magazine dat er ‘boenk’ op is. Met een look & feel die er mag zijn. Dit is het product dat ik wou. Voortreffelijk uitgevoerd door het team van KIXX/Kliek. Wat ik vooral apprecieerde aan de samenwerking? Twee dingen: de flexibiliteit en de creativiteit van de vormgeefster die zich voortaan met de opmaak van Cycling inlaat. Een magazine maken, is geen mooi afgelijnd proces. Dat is soms schrappen en opnieuw beginnen wanneer een nieuw idee de kop op steekt. Dat is zoeken naar verbeteringen en soms naar oplossingen die het eindproduct nog beter maken. Dat er een partij aan de overkant is die meedenkt in dat proces, is een fijn gegeven.

De klant aan het woord

Ik wilde geen fletse facelift maar wou dat de vernieuwde Cycling meteen gezien zou worden als een volwaardige doorstarteditie. Er diende een volledige make-over en kwaliteitsinjectie te gebeuren. Ik wilde een Cycling next level waarbij vorm en inhoud mooi zouden blenden.

Bekijk het resultaat van deze samenwerking
Elisabeth Buyck Next up: Elisabeth Buyck Zaakvoerder