Laatste Facebook update - Discrimination: Mark Zuckerberg says no

Laatste Facebook update - Discrimination: Mark Zuckerberg says no

Sinds 7 december geldt er een nieuw beleid op Facebook inzake vacature advertenties. Hierdoor word je als adverteerder verplicht om je vacatures te tonen aan een breder publiek.

In februari 2022 volgt een nieuwe aanpassing. Vanaf dan kun je geen gebruik meer maken van de functie ‘vacatures’ op je Facebookpagina. Deze functie verdwijnt dan voor altijd van het platform.  
           
De reden van dit alles? Het is Facebook menens in hun strijd tegen discriminatie.

In deze blog leggen we uit wat er voor jou als bedrijf precies verandert en geven we ook enkele tips waarmee je rekening moet houden.

Wat houdt het in?

Facebook wil discriminatie tegengaan op hun platformen (Facebook, Instagram en Whatsapp). Zo vinden ze het onder andere niet kunnen dat je tot 7 december bepaalde leeftijdsgroepen, geslachten en interessegroepen kon uitsluiten voor je vacatures. Je had dus als adverteerder de mogelijkheid tot discrimineren op basis van interesses/geslacht en leeftijd. Zeer vervelend voor Facebook. Hier moest dus iets aan gedaan worden.

Daarom kan je vanaf heden, voor vacature advertenties, niet meer bepalen aan wie je de advertenties toont op basis van leeftijd en geslacht. Verder zijn er ook nog enkele beperkingen voor het targetten op interesses, locaties en functies. Je bent dus vanaf nu altijd verplicht je vacature te tonen aan een bredere groep mensen.

Nog dit: Dit nieuwe beleid van Facebook komt niet onverwacht en zat er al even aan te komen. Het is namelijk hetzelfde beleid dat al van kracht was in Amerika en dat nu ook in België (en Europa) wordt toegepast.

Gevolgen voor lopende vacature advertenties?

De lopende vacature advertenties zullen qua instellingen moeten aangepast worden. Daar is geen ontkomen aan. Ook de copy of advertentietekst wordt cruciaal. Zoek je een senior profiel? Zet dan zeker ‘Senior functie’ in je advertentietekst/visual. Zo weten sollicitanten duidelijk voor wie de vacature bedoeld is. Ook help je hiermee het algoritme van Facebook om zo sneller de juiste personen te bereiken.

Uiteraard zijn we bij KIXX hier al volop mee aan het testen. De eerste resultaten geven alvast geen achteruitgang van de resultaten.

Heb je hierover nog vragen? Aarzel niet om onze Facebook specialisten Maarten of Eleonore te contacteren:

Maarten

Eleonore

Mis het volgend artikel niet!